Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se. Ako ste novi prvo se registrujte.

Korisničko ime: Lozinka:

Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.

Poruke - admin

Stranice: [1] 2 3
1
Knjiga Čarobni Svet Kristala / Odg: Bodzi kamenje, nestasno
« poslato: Jun 24, 2017, 07:41:54 pre podne »
Legenda kaže da su Bodži kamenovi kao prijatelji i da oni biraju kada, koliko i sa kim ce da se druže. Zato nabavite novi par kamenova (prijatelja)!

2
Knjiga Čarobni Svet Kristala / Odg: Amonit
« poslato: Septembar 15, 2015, 04:55:45 posle podne »
Amonit je jedan od najređih organskih materijala. Pošto ima relativno nisku tvrdoću morate da sprečite grebanje po njegovoj površini. Neki izvori preporučuju rastvor sapuna i vode da bi se napravio zaštitni omotač, ali ako ćete da radite isceljivanje ili meditaciju sa njim, ipak to nije najbolje rešenje. Voda je prirodno okruženje amonita, pa možete da je koristite za pražnjenje. Za punjenje, jutarnje sunce, mesečeva svetlost ili vizuelizacija.
 

3
Knjiga Čarobni Svet Kristala / Odg: TURKIZ
« poslato: Septembar 09, 2015, 11:25:33 posle podne »
Dobrodošli!

To što Tirkiz menja boju ne mora da znači da se radi o zaštiti od negativnih energija. Tirkiz je porozan. Ulje, sapun, sprejovi i masnoća koje koristimo svakodnevno u životu mogu da promene boju prirodnog tirkiza ako se ugrade u njegove pore.

Prirodni tirkiz visokog kvaliteta obično je otporan na ove promene boje. Neki tirkizi koji su stabilizovani dodatkom smole takođe su otporni.

Postoje i tirkizi koji su veštački tretirani da bi se dobilo na intenzitetu boje. Kada ulje i masnoća dođe u kontakt sa netretiranim tirkizom dešava se ista stvar, menja se njegova boja. Moguće je da se nešto slično desilo sa vašim kamenom.

4
Knjiga Čarobni Svet Kristala / Odg: pitanje
« poslato: Avgust 10, 2015, 10:52:22 posle podne »
Pre svega, nije lako suditi samo na osnovu slika.

Ovo što ste poslali u drugom navratu, zlatno braon boje, to jako liči na halkopirit.

Mineral sa prvih nekoliko slika mogao bi biti gorski kristal crne boje, takozvani dimljeni kvarc, ali samo po boji, po obliku, ne liči previše.

Sledeće dve slike zlatno žute boje, to bi mogao da bude recimo citrin, možda sa primesama rutila.

Mineral limun žute boje i minerali na sledeće dve slike jako liče na kalcit zbog svog masnog sjaja.

Imajte u vidu da je ovo samo proizvoljno nagađanje. Kao što rekoh, teško je samo na osnovu slika.
5
Knjiga Čarobni Svet Kristala / Odg: pitanje
« poslato: Avgust 10, 2015, 10:26:19 pre podne »
Pokušajte ponovo. Promenili smo ograničenja u veličini fajlova.

6
Knjiga Čarobni Svet Kristala / Odg: pitanje
« poslato: Avgust 09, 2015, 10:18:24 posle podne »
Dobrodošli. Da biste postavili sliku, kliknite na "Dodatne opcije" u ispod polja gde pišete i onda kliknite na "Browse".

8
Knjiga Čarobni Svet Kristala / Citrin
« poslato: April 09, 2013, 09:22:54 pre podne »
Pitanje postavljeno preko email-a:

Pitanje: Postovanje,
Nadam se da ćete mi dati odgovor na pitanje. Kupila sam gorski kristal i nosim ga kao privjesak.Ostala sam bez posla prošle godine i od tada je sve stalo.Na poklon sam prije neki dan dobila citrin koji mi stoji u dnevnom boravku,al nisam dobila uz njega čistače hematit i ametist,pa sam našla naknadno ali kao privjesci manji pa mogu li to koristiti za čišćenje citrina i gdje te kristale čuvati.Unaprijed hvala! A takođe imam problema sa trigliceridima koristim lijekove.

Odgovor:

Draga Amela,
Lepo da ste dobili na poklon citrin. On pridonosi i sticanju novca. Preko dana ga postavite na levu najudaljeniju tacku od ulaska u vas dom ili vasu sobu. Citrin se ne cisti. Citrin je dobar i za trigliceride. Nocu ga zalepite flasterom na predeo jetre.
Srdacan pozdrav,
Olga

9
Knjiga Čarobni Svet Kristala / Odg: Ametist
« poslato: Mart 31, 2013, 10:25:23 posle podne »
Dobrodošli na forumu. Postoji puno načina za čišćenje ametista, na primer, korišćenjem mlaza tekuće vode, dima mirišljavih štapića, zemlje... Nakon čišćenja poželjno bi bilo da se ametist "napuni", za šta je najbolje staviti ga neko vreme pored gorskog kristala.

10
Knjiga Čarobni Svet Kristala / Odg: GORSKI KRISTAL
« poslato: Mart 12, 2013, 09:22:34 pre podne »
U ovoj temi su već diskutovani neki načini kako razlikovati gorski kristal:

http://carobnisvetkristala.rs/knjiga-carobni-svet-kristala/original-ili-kopija/

Pozdrav

11
Knjiga Čarobni Svet Kristala / Odg: prazem,ametist,opal i obsidijan duga
« poslato: Februar 18, 2013, 08:25:23 posle podne »
Postovana Nado,

Kažete da imate enciklopediju "Čarobni svet kristala" od gospođe Olge Rezo, onda ništa lakše za vas. Držite se tih 750 strana jer su one sasvim dovoljne za "početnike", i nećete nikada biti zbunjeni.

Srdacan pozdrav

12
Knjiga Čarobni Svet Kristala / Odg: Vogel kristali
« poslato: Novembar 05, 2012, 06:56:24 posle podne »
Autentičan Vogel kristal, napravljen po uputstvima ili od strane samog Vogela, nije lako nabaviti. Marsel Vogel je govorio da osobine ovog kristala u mnogome zavise od stanja uma majstora koji izrađuje kristal od komada gorkog kristala. Dobri Vogel kristali, nešto nalik ovome na donjoj slici, koštaju na hiljade dolara i teško da se mogu nabaviti kod nas.

Pozdrav

13
Knjiga Čarobni Svet Kristala / Odg: Kristail i chakre
« poslato: Oktobar 31, 2012, 08:30:07 posle podne »
Obično se radi veza kristala i čakri na osnovu boje.

Pogledajte sledeću stranicu http://www.sunnyray.org/Cakre.htm

Tu možete naći linkove ka svakoj od pojedinačnih čakri i odgovarajućih kristala.

Pozdrav

14
Knjiga Čarobni Svet Kristala / Oblik i veličina gorskog kristala
« poslato: Oktobar 29, 2012, 06:07:36 posle podne »
Pitanje postavio Ivica preko e-maila:

Draga Olga Rezo, prvo dobar dan Vam želim. Slučajno sam sada prvi put naišao na vaš sajt jer sam nedavno počeo da nabavljam svoje prve kristale pa sam tražio po internetu informacije o njihovom održavanju. Iznenadio  sam se obiljem informacija i svim tim različitim načinima pražnjenja i punjenja pojedinih kristala. Živim u malom mestu gde ne postoje radnje tog tipa, a do Beograda mi je gotovo nemoguće da dođem. Zanima me sledeće ako mi možete pomoći svojim iskustvom i znanjem. Našao sam na internetu sajt koji se bavi prodajom kristala, hteo sam da nabavim gorski kristal punjač, ali oni u tom kompletu imaju 4 gorska kristala, oblutka veličine lešnika. Zanima me da li je gorski kristal bez obzira na veličinu i oblik svejedno punjač drugih kristala ili ove dve stavke igraju neku važnost u toj funkciji za koju je namenjen. Unapred se zahvaljujem ako nađete vremena da odgovorite na ovaj mail.

15
Knjiga Čarobni Svet Kristala / Ametist Kao Poklon za Vodoliju
« poslato: Oktobar 29, 2012, 05:13:57 posle podne »
Pitanje je postavila Tijana preko e-maila.

Htela bih buducem decku da poklonim amajliju od ametista, s obzirom da je rodjen u znaku vodolije kao i ja. Bavi se pevanjem i sklon je ne spavanju(a kaze se za ovaj kamen da ima razna dejstva), pa bih da to bude sto originalnije.

Stranice: [1] 2 3